Uzbecký šašlik
Suroviny
- 400 g Hovězí maso zadní
 - 200 g Slanina vepřová
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Koriandr mletý
 - 1 špetka Paprika mletá pálivá
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 dl Voda pitná
 - 1 dl Ocet kvasný lihový
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 664 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 95.6 mg
 - Draslík 154.1 mg
 - Vláknina 1102.8 mg
 - Vitamín A 1102.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky, naklepeme, uložíme do mísy, osolíme, poprášíme sladkou a pálivou mletou paprikou, koriandrem, drobně nakrájenou cibulí a promícháme.
 - 
                                2
Z vody, octa a oleje připravíme marinádu, kterou maso zalijeme, promícháme a necháme odležet 1-2 dny v chladničce.
 - 
                                3
Odleželé maso napícháme na jehly střídavě s plátky slaniny, potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme ve vyhřáté troubě. Maso často obracíme, aby se rovnoměrně propeklo. Je-li maso tuhé, dáme ho do ohnivzdorné mísy, podlijeme a udusíme.