Horká čokoláda Chocolat chaud
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 10.1 mg
 - Draslík 183.1 mg
 - Vláknina 14120 mg
 - Vitamín A 14120 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 506.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čokoládu nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Smícháme mléko s vodou, přidáme celou skořici, vanilkový lusk i semínka vydlabaná z lusku. Zvolna zahříváme, až přivedeme k varu. Odstavíme, vyjmeme skořici a vanilkový lusk a vmícháme připravenou čokoládu. Přidáme cukr a necháme několik minut odstát.
 - 
                                3
Poté směs důkladně rozmícháme metličkou až se čokoláda zcela rozpustí. Opět zahříváme za stálého míchání, až je čokoláda hustá.
 - 
                                4
Podáváme horkou.