Pečená telecí slezina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 97867 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 405.6 mg
 - Draslík 685.4 mg
 - Vláknina 13400 mg
 - Vitamín A 13400 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slezinu očistíme, uškrábeme nožem, osolíme a přidáme žemli rozkrájenou na kostičky a navlhčenou mlékem.
 - 
                                2
Očištěnou a rozkrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme k naškrábané slezině, okořeníme a zahustíme strouhanou houskou.
 - 
                                3
Formu na nákyp vymastíme zbylým sádlem, vysypeme strouhanou houskou, urovnáme do ni připravenou směs a upečeme.