Kuře pečené na způsob bažanta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1295 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 87 g
 - Sodík 97528 mg
 - Bílkoviny 91 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 350.3 mg
 - Draslík 1567.5 mg
 - Vláknina 27360.8 mg
 - Vitamín A 27360.8 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře omyjeme, osušíme a protkneme proužky slaniny, osolíme. Stehna převážeme motouzem a křidélka zaklesneme nazad. Do dutiny břišní vložíme po jednom zrnku od každého koření.
 - 
                                2
Zbylou slaninu nakrájíme drobně, rozškvaříme, přidáme máslo, v tuku osmahneme nakrájenou cibuli a opečeme připravené kuře. Zpočátku prsíčky ke dnu. Později kuře obrátíme, přidáme k němu druhou polovinu koření, mírně je podlijeme a za častého přelévání šťávou pečeme do měkka.
 - 
                                3
Šťávu můžeme ponechat přírodní anebo ji zahustíme máslem smíchaným se lžičkou hladké mouky a mírně povaříme.
 - 
                                4
Jako přílohu podáváme vařené brambory a kompoty.