Želé z bílého vína na kiwi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 128 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 541.8 mg
 - Vláknina 8400.4 mg
 - Vitamín A 8400.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 130.6 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme 3 kiwi, rozmixujeme a protřeme sítem. Pyré vložíme do hrnce, promícháme s vínem a cukrem. Zvolna ohříváme a na mírném ohni vaříme asi 2 minuty.
 - 
                                2
Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme ji a rozpustíme v trošce vína s kiwi. Nakonec vmícháme do zbylého ovocného pyré, vložíme do chladničky na 3 hodiny.
 - 
                                3
Želé vyklopíme na pracovní desku a vykrajujeme formičkami různé tvary.
 - 
                                4
Zbylé kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky. Rozdělíme na talíře, navrch upravíme želé a dezert ozdobíme lístky máty.