Losos pečený v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 183 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 95 mg
 - Draslík 518.6 mg
 - Vláknina 3880.8 mg
 - Vitamín A 3880.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.4 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Naporcovaného lososa osolíme, opepříme a namočíme do marinády připravené z octa a oleje. Lososa v marinádě necháme 1 hodinu uležet. Než se losos namarinuje, připravíme ještě papriku. Papriku očistíme a nakrájíme na hrubší kousky, které smícháme s koprem a na másle podusíme 5 minut. Poté sundáme z tepla.
 - 
                                2
Nyní nastříháme 4 velké obdelníky alobalu. Alobal ještě vymažeme máslem. Na připravené obdélníky alobalu rovnoměrně rozdělíme papriku a na každý kopeček papriky položíme 1 kousek lososa. Vše úhledně zabalíme. Okraje k sobě přimáčkneme tak, aby nevytekla případná šťáva.
 - 
                                3
V předehřáté troubě pečeme 30 minut na 180°C. Podáváme se čtvrtkami citronu.