Zapečený květák v gorgonzole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 744 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 57 mg
 - Draslík 554 mg
 - Vláknina 8887.3 mg
 - Vitamín A 8887.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 98.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedeme k varu litr vody se špetkou soli a do měkka uvaříme brokolici a květák. Vodu poté zcedíme a zeleninu dáme stranou.
 - 
                                2
Následně v hrnci rozehřejeme máslo a zlehka na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Postupně přidáváme mouku, mléko a 150 ml vody. Neustále mícháme. Po cca třech minutách odstavíme.
 - 
                                3
Do omáčky nastrouháme sýr, osolíme a opepříme dle vlastní chuti a vmícháme na větší kusy nakrájenou brokolici s květákem. Na závěr přemístíme omáčku se zeleninou z hrnce do zapékací mísy a povrch ozdobíme na plátky nakrájeným rajčetem. Dáme do trouby či na gril pět minut zapéct. Ihned můžeme podávat.