Zapečená jablka s datlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 98 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 698.6 mg
 - Vláknina 17660 mg
 - Vitamín A 17660 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřince a zbytek nakrájíme na kostičky, datle rozkrojíme napůl, zbavíme pecek a nakrájíme na větší kousky. Do misky nasypeme mouku, strouhaný kokos, cukr, přidáme měkké máslo a vypracujeme drobivé těsto podobné drobence. Do pekáčku nasypeme promíchané ovoce, zakryjeme drobivým těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny dozlatova. Pekáček vyjmeme, necháme ještě 5 minut dojít, dezert rozpůlíme, upravíme na talířky a podáváme.