Šumavské rizoto se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 222 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 30.6 mg
 - Draslík 685 mg
 - Vláknina 12880.2 mg
 - Vitamín A 12880.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do kastrolu s osmaženou cibulí, osolíme a přidáme koření. Po vydušení šťávy podlijeme vařící vodou a dusíme asi 20 minut.
 - 
                                2
Potom přidáme spařenou a opraženou rýži, osolíme a zalijeme vařící vodou (nebo vývarem). Dusíme doměkka asi 20-30 minut.
 - 
                                3
Rýži porcujeme do šálků a po vyklopení posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme hlavičkami dušených hub.