Bramborové taštičky plněné zelím
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 400 g Mouka pšeničná hrubá
 - 60 g Tuk
 - 60 g Strouhanka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 1 kg Brambory vařené ve slupce
 - 3 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 877 kcal
 - Sacharidy 130 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 984 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 93.6 mg
 - Draslík 1056.7 mg
 - Vláknina 22066 mg
 - Vitamín A 22066 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme.
 - 
                                2
Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto.
 - 
                                3
Očistíme a nakrouháme zelí. Tuk rozehřejeme, necháme zkaramelizovat cukr a přidáme zelí, sůl a pepř. Podlijeme a 20 minut pozvolna dusíme. Zalijeme vínem a necháme zcela vydusit. Až je zelí měkké, necháme vychladnout.
 - 
                                4
Vyválíme těsto na 0.5cm a nakrájíme na čtverce 8x8 cm.
 - 
                                5
Do středu každého čtverce dáme lžíci zelné náplně. Přeložíme a stiskneme pevně kraje.
 - 
                                6
Taštičky dáme do osolené vařící vody. Po 10 minutách vyplavou na povrch. Zcedíme a dáme na mísu.
 - 
                                7
Podáváme s osmaženou strouhankou na másle.