Dušená zelenina s vepřovými panenkami
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 400 g Kapusta hlávková
 - 200 g Mrkev kořen
 - 400 g Vepřová panenka
 - 500 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Pórek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Vegeta
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 124 g
 - Sodík 920 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 55.3 mg
 - Draslík 2342.9 mg
 - Vláknina 20533.8 mg
 - Vitamín A 20533.8 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 159 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky. Omytou kapustu nakrájíme na nudličky, očištěný pórek na kolečka. Oloupanou cibuli jemně pokrájíme a necháme zesklovatět na oleji.
 - 
                                2
Maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kostky. Přidáme k cibuli a zprudka opečeme po všech stranách. Vmícháme zeleninu s bramborami, osolíme, opepříme a za častého míchání asi 5 minut opékáme. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou 30 - 35 minut.
 - 
                                3
Dušenou zeleninu s masem dochutíme Vegetou, upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Podáváme s celozrnným chlebem.