Smažené mušle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1055 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 537 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 74.9 mg
 - Vláknina 2551.5 mg
 - Vitamín A 2551.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 12.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle omyjeme a necháme několik hodin pročišťovat ve studené osolené vodě. Oloupeme stroužky česneku, nasekáme petrželku. Mušle scedíme a dáme do velkého hrnce, přidáme stroužek česneku, bílé víno, olej a při střední teplotě pod pokličkou za občasného zatřesení hrncem povaříme, aby se otevřely.
 - 
                                2
Stáhneme pánev ze sporáku, mušle vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a mušle, které se neotevřely. Tekutinu, v níž se vařily, jemně scedíme a uchováme. Do mísy prosijeme mouku, doprostřed uděláme důlek, dáme do něj sůl a vejce. Vše důkladně promícháme.
 - 
                                3
Dolijeme 1 dl vody a tekutinu z vaření mušlí, těsto prohněteme, přidáme nasekanou petrželku, lehce podrcený stroužek česneku a mušle. Vše důkladně promícháme. Těsto zakryjeme a necháme 30-40 minut odpočívat.
 - 
                                4
Rozehřejeme dostatečné množství oleje, vyjmeme z těsta česnek a vyhodíme. Po lžících připravené těsto smažíme, aby bylo po všech stranách dozlatova. Hotové kousky poklademe na savý kuchyňský papír, posolíme a horké podáváme.