Rajská polévka z čerstvých rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 504 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 462.8 mg
 - Vláknina 5743.8 mg
 - Vitamín A 5743.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci na oleji na mírném plameni dusíme asi čtyřicet pět minut na čtvrtky pokrájenou cibuli, rajčata a na plátky nakrájený česnek a hrubě nasekaný jeden řapík celeru. Zeleninu občas promícháme.
 - 
                                3
Hotovou směs rozmixujeme a propasírujeme do dalšího hrnce. Směs smícháme s vývarem, když se začne vařit, přidáme těstoviny a vaříme dalších asi deset minut. Polévku osolíme a opepříme. Na talíři zdobíme posekanou petrželovou natí.