Kopřivová polévka s vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1690 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 763.7 mg
 - Vláknina 15016.5 mg
 - Vitamín A 15016.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Podle chuti osolíme, opepříme a okmínujeme.
 - 
                                2
Mladé kopřivy a pažitku posekáme, očištěné brambory nakrájíme na kostičky, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.
 - 
                                3
Do vývaru přisypeme mrkev, celer, petržel, brambory a povaříme 5 minut. Přidáme kopřivy s pažitkou, česnek a dovaříme. Minutu před koncem vaření v hrnku rozkvedláme 2 vejce a pomalu přilijeme do polévky, vidličkou ihned rozmícháváme.
 - 
                                4
Polévku rozdělíme do talířů a podáváme horkou.