Jednoduchá zeleninová omáčka
Suroviny
- 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Cuketa
 - 0.5 ks Celer řapíkatý
 - 5 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Rajčata
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 189 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 951.8 mg
 - Vláknina 11420 mg
 - Vitamín A 11420 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.2 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer, pórek, cuketu a papriku omyjeme pokrájíme a spolu s najemno nasekanou cibulí a česnekem je osmažíme na rozpáleném oleji. Přimícháme kari, sůl, pepř a cukr.
 - 
                                2
Po zhruba 10 minutách přidáme nakrájená rajčata a nasekanou petrželku. Necháme povařit zhruba 15 minut a nakonec můžeme ještě ochutit solí, pepřem a cukrem. Ihned servírujeme.