Debrecínský vepřový guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1238 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 64.7 mg
 - Draslík 321.2 mg
 - Vláknina 3012 mg
 - Vitamín A 3012 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 1/3 tuku osmažíme dorůžova. Přisypeme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osolíme je, osmahneme a přidáme opláchnutá a na kousky nakrájená rajčata. Vše společně podusíme, zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.
 - 
                                3
Šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky, rozředíme ji vodou a maso za občasného promíchání dusíme doměkka.
 - 
                                4
Nakonec guláš podle chuti dosolíme, přidáme oloupané párky nakrájené na plátky a ještě podusíme.