Španělský salát ze špenátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 305 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 246 mg
 - Vláknina 8545.5 mg
 - Vitamín A 8545.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 5.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát omyjeme, necháme okapat a roztrháme nebo nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme.
 - 
                                2
Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme v míse s octem, dochutíme pepřem a solí a promícháme s olejem.
 - 
                                3
Špenát, cibuli i olivy promícháme s dresinkem a rozdělíme na talíře.
 - 
                                4
Mandle spaříme, oloupeme, nakrájíme na lupínky a krátce osmažíme v pánvi bez oleje. Osmaženými lupínky mandlí pak posypeme salát na talířích a podáváme.