Vepřový špíz na pepři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 72 mg
 - Draslík 613.3 mg
 - Vláknina 5319.3 mg
 - Vitamín A 5319.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké míse smícháme olej, kurkumu, pepř a sůl. Ke všemu prolisujeme česnek a důkladně promícháme. Na kostičky pokrájené maso promícháme s marinádou a dáme stranou odležet.
 - 
                                2
Po cca 15 minutách na špejli napíchneme maso, přidáme jeden plátek nektarinky, plátek papriky a postup opakujeme.
 - 
                                3
Špízy dáme do trouby a pečeme 15 minut na 180°C. Jakmile je maso propečené, můžeme podávat.