Pilaf jako lečo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 253 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 19.7 mg
 - Draslík 323.7 mg
 - Vláknina 5205 mg
 - Vitamín A 5205 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájené párky a osmahneme, až pustí šťávu. Očištěné a na proužky nakrájené papriky přidáme k párkům a vše okořeníme.
 - 
                                2
Rýži spaříme, propláchneme, přidáme do směsi a zalijeme 4 dl vroucí vody. Osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut na mírném ohni. Nakonec přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a společně dusíme bez míchání ještě 5 minut.