Bramborák po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 528 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 248.2 mg
 - Draslík 814.1 mg
 - Vláknina 8000 mg
 - Vitamín A 8000 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme do mísy, přidáme ušlehaná vejce, sůl, olej (1 cl), vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Na olejem vymazanou pánev dáme vrstvu těsta, rozprostřeme jako lívanec a do zlatova opečeme po obou stranách (necháme dobře propéci).
 - 
                                3
Potom vždy mezi dva bramboráky vložíme na plátky nakrájený sýr a spojené bramboráky dáme znovu na pánev, aby se sýr roztekl.