Rajčatová polévka se zeleninou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 50 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 3 ks Brambory
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 hrst Hrášek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 kg Rajčata
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 130 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 26.8 mg
 - Draslík 1170.7 mg
 - Vláknina 13075.9 mg
 - Vitamín A 13075.9 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 95.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na větší kusy. Očištěný celer nastrouháme nahrubo, oloupané brambory nakrájíme na kostky. Přidáme hrášek, oloupaný celý česnek a vše vaříme s kořením, cukrem a máslem v osolené vodě doměkka.
 - 
                                2
Polévka má být velmi hustá.
 - 
                                3
Podáváme ji s nastrouhaným sýrem.