Krémová polévka z rybího filé (nebo z kapra)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 926 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 24.6 mg
 - Draslík 207.2 mg
 - Vláknina 804 mg
 - Vitamín A 804 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchané, očištěné a opláchnuté ryby mírně osolíme a podusíme na třetině dávky másla. Potom ryby vykostíme a se zbylou šťávou prolisujeme hustým cedníkem.
 - 
                                2
Cibuli a zeleninu nakrájíme na jemné nudličky a osmahneme na další třetině másla.
 - 
                                3
Dávku prosáté mouky za občasného míchání opražíme na sucho a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem.
 - 
                                4
Uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme nejméně půl hodiny.
 - 
                                5
Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
 - 
                                6
Nakonec do polévky vložíme osmahnutou zeleninu a prolisované rybí maso, zjemníme zbylým máslem a krátce převaříme.
 - 
                                7
Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.