Španělské kuře na bylinkách
Suroviny
- 100 g Hrášek
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Kuře
 - 1 ks Estragon
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 ks Oregano čerstvé
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Šafrán
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.17 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 346 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 253.7 mg
 - Draslík 738.8 mg
 - Vláknina 3448.3 mg
 - Vitamín A 3448.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté kuře naporcujeme a opečeme na sádle s jemně nakrájenou cibulí a nasekanými bylinkami. Maso osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a šafránem. Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem a dusíme asi 45 minut.
 - 
                                2
Potom přidáme hrášek, krátce povaříme a nakonec do omáčky přidáme nasekané vejce uvařené natvrdo.
 - 
                                3
Podáváme s rýží a hlávkovým salátem.