Kuřecí křídla s česnekem a šalotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 230 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 220 mg
 - Draslík 883.1 mg
 - Vláknina 325.7 mg
 - Vitamín A 325.7 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si připravíme kuřecí křídla, která krátce vypereme ve vařící vodě. Křídla necháme okapat a vychladnout. Vychladlá kuřecí křídla potřeme pastou sambal se zázvorem.
 - 
                                2
Šalotku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky.
 - 
                                3
Na rozpáleném oleji v pánvi wok osmažíme šalotku s česnekem. Smažíme jen krátce, dokud se obojí hezky nezbarví. Po osmažení je vyndáme ven z pánve.
 - 
                                4
Následně budeme smažit kuřecí křídla. Při smažení křídla opatrně obracíme a pečeme tak dlouho, dokud nebudou měkká a dozlatova zbarvená. Můžeme případně podlít troškou vody.
 - 
                                5
K usmaženým křídlům vrátíme zpět do pánve šalotku s česnekem a lehce promícháme.