Vepřové maso v kedlubnách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1319 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 69.5 mg
 - Draslík 457.2 mg
 - Vláknina 4709 mg
 - Vitamín A 4709 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Ve vhodné nádobě rozehřejeme polovinu dávky tuku, vložíme maso, osolíme, opepříme, krátce osmahneme, podlijeme trochou teplé vody a zvolna dusíme do poloměkka.
 - 
                                3
Kedlubny oloupeme a zbavíme dřevnatých částí. Nakrájíme je na plátky, přidáme k masu a podusíme.
 - 
                                4
Světlou zásmažkou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky zahustíme maso s kedlubnami, promícháme, zalijeme vlažnou vodou a dodusíme doměkka.
 - 
                                5
Nakonec pokrm dosolíme, přidáme cukr, přilijeme mléko, krátce podusíme a přimícháme opláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať.