Rajčatová polévka se skopovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 482 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 142.2 mg
 - Draslík 1326.4 mg
 - Vláknina 14721.7 mg
 - Vitamín A 14721.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.3 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo. Vložíme nasekanou cibuli a krátce osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata, necháme je chvilku podusit. Přilijeme studenou vodou, přidáme maso a vaříme 90 minut.
 - 
                                2
Měkké maso vyjmeme a nakrájíme. Polévku scedíme, prolisujeme rajčata, přidáme polévkové koření a podle chuti sůl. Zavaříme kapání, které připravíme rozšleháním vajec s moukou.