Smetanové těstoviny s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 611 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 78 mg
 - Draslík 24.2 mg
 - Vláknina 5921 mg
 - Vitamín A 5921 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou dáme na 8 minut uvařit těstoviny. Mezitím nechme v hlubší pánvi rozehřát máslo, do kterého dáme 150 ml smetany a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu, takto vaříme minutu, aby omáčka trochu zhoustla. Těstoviny scedíme, dáme do omáčky, zamícháme. Přidáme zbytek smetany, osolíme, opepříme, přisypeme muškátový oříšek a 50 g nastrouhaného parmezánu. Důkladně zamícháme. Na talíři těstoviny posypeme zbylým parmezánem.