Škubánky se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 268 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 31.3 mg
 - Draslík 1084.9 mg
 - Vláknina 14900 mg
 - Vitamín A 14900 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a na kousky nakrájíme brambory, uvaříme je ve slané vodě doměkka a vodu slijeme do hrnečku.
 - 
                                2
Vodu nalijeme zpátky na brambory asi na dva prsty.
 - 
                                3
Brambory zasypeme krupicí a uděláme pár šťouchů obráceným koncem vařečky.
 - 
                                4
Přikryjeme pokličkou a 10 minut necháme stát na plotně.
 - 
                                5
Poté rozšťoucháme brambory šťouchadlem a vymícháme.
 - 
                                6
Hmota musí být hladká a tuhá, bez kousků brambor, trochu osolíme.
 - 
                                7
Rozpustíme v hrnci kousek másla, namáčíme do něho lžící a nabíráme bramborovou hmotu.
 - 
                                8
Vykrajujeme škubánky, které na talíři polijeme zakysanou smetanou.