Kedlubnová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 141 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 38 mg
 - Draslík 360.7 mg
 - Vláknina 5563.5 mg
 - Vitamín A 5563.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nastrouháme kedlubny, přidáme pepř, kmín, masox a vaříme v trošce vody.
 - 
                                2
Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme k podušeným kedlubnám. Dohladka vymícháme.
 - 
                                3
Přidáme zakysanou smetanu a podáváme k uzenině.