Studený rýžový krém
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 3 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 217.4 mg
- Vláknina 5807.8 mg
- Vitamín A 5807.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 500.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Propláchnutou rýži spaříme horkou vodou, mírně osolíme a uvaříme v mléce na hustou kaši. Osladíme ji krupicovým cukrem a ochutíme vanilkovým cukrem. 
- 
                                2Ze dvou bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do kaše spolu s rozinkami. Krém rozdělíme do misek a necháme vychladnout. 
- 
                                3Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kousky, podusíme se lžící vody, citronovou šťávou a skořicí. Směs prolisujeme a mírně osladíme. 
- 
                                4Jablečným pyré polijeme krém v miskách a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        