Rýžový pudink se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 20 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 65.6 mg
- Draslík 31.3 mg
- Vláknina 2240 mg
- Vitamín A 2240 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rýži přebereme, propláchneme, několikrát prolijeme vařící vodou, zalijeme ji mlékem a vaříme doměkka. 
- 
                                2Do uvařené horké rýže přidáme sůl, vanilkový cukr, moučkový cukr a zamícháme do ní ve vodě nabobtnalou želatinu, aby se v rýži rozpustila. Rýži necháme zcela vychladnout. 
- 
                                3Potom do rýže přidáme polovinu dávky tekuté smetany a polovinu dávky ušlehané smetany a zlehka promícháme. Porcelánové šálky vytřené olejem naplníme směsí a dáme do chladničky. 
- 
                                4Ztuhlou rýži vyklopíme na talířek, ozdobíme vyšlehanou a oslazenou smetanou a podlijeme ji ovocným sirupem zředěným převařenou vodou. 
- 
                                5Hotový pudink uchováváme stále v chladničce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        