Rajčatový vývar s nočky
Suroviny
- 800 g Rajčata
 - 100 g Tvaroh jemný
 - 2 g Pepř černý celý
 - 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
 - 500 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Estragon
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 2 polévková lžíce Pšeničná krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 643 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 102.9 mg
 - Draslík 1118.1 mg
 - Vláknina 6586.7 mg
 - Vitamín A 6586.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá rajčata nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme.
 - 
                                2
Vývar uvedeme do varu s rajčaty, cibulí, estragonem, celým pepřem, bobkovým listem, solí a cukrem. Vaříme bez pokličky těsně pod bodem varu asi 1 hodinu a občas zamícháme.
 - 
                                3
Smícháme nastrouhaný sýr, nastrouhaný chléb, tvaroh, krupici, žloutek, sníh ušlehaný z bílků, sůl, pepř a špetku muškátu. Směs uložíme na 30 minut do chladničky.
 - 
                                4
Z tvarohové hmoty vypichujeme nočky a vaříme je v osolené vodě asi 7 minut. Potom polévku přecedíme, uvedeme do varu a krátce povaříme.
 - 
                                5
Při podáváním přidáme do polévky nočky.