Halušky se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 130 g Sýr Gorgonzola
 - 400 g Těstoviny konzumní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 4 l Voda pitná
 - 0.5 l Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 731 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 149.6 mg
 - Draslík 8.3 mg
 - Vláknina 83.9 mg
 - Vitamín A 83.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vodu v hrnci osolíme, přivedeme k varu a zavaříme halušky. Podle typu je vaříme 12-15 minut.
 - 
                                2
V hrnci nebo rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme mouku, zasmahneme ji a přilijeme teplé mléko, dobře mícháme, až vznikne hladký bešamel.
 - 
                                3
Sýr rozdrobíme a přidáme do omáčky, mírně přisolíme, opepříme a zahustíme žloutkem.
 - 
                                4
Halušky necháme okapat, upravíme je na mísu, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.