Dušené červené zelí s vínem a citronovou šťávou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 7 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 916.9 mg
- Vláknina 15041 mg
- Vitamín A 15041 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 201.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté zelí nastrouháme nebo jemně nakrájíme. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky, podusíme na másle a smícháme se zelím. Ihned zakapeme citronovou šťávou, okořeníme citronovou kůrou, bobkovým listem, hřebíčkem a solí. Nakonec vše zalijeme červeným vínem a zasypeme cukrem. 
- 
                                2Pokrm dusíme na mírném ohni pod pokličkou přibližně hodinu. 
- 
                                3Podáváme jako přílohu k pečeným masům. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        