Bramborový salát se sýrem a oříšky
Suroviny
- 500 g Brambory vařené ve slupce
 - 200 g Celer bulvový
 - 100 g Ořechy lískové
 - 300 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 200 g Majonéza
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Jablka
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 971 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 811 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 128.8 mg
 - Draslík 953.3 mg
 - Vláknina 18636.8 mg
 - Vitamín A 18636.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 10.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené, vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na nudličky. Přidáme na proužky nakrájený sýr, na nudličky nakrájený, předem uvařený celer a oloupaná, nadrobno nakrájená jablka. Vmícháme majonézu, osolíme, opepříme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou. Nakonec do salátu přimícháme jemně nasekané lískové oříšky a ozdobíme plátky uvařeného vejce a nasekanou petrželkou.