Vepřové řízky s čerstvými houbami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 32 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 629.1 mg
- Vláknina 2898.5 mg
- Vitamín A 2898.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi na části oleje. Na zbylém oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme očištěné, nakrájené houby, osolíme, opepříme a okmínujeme. Chvíli vše podusíme. 
- 
                                2Opečené řízky položíme na obdélníky alobalu, poklademe je podušenými houbami a alobal dobře uzavřeme. 
- 
                                3Pokrm pečeme na plechu v dobře vyhřáté troubě 25-30 minut. 
- 
                                4Podáváme s opečenými bramborami nebo s dušenou rýží. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        