Olihně v olivovém oleji s pálivou paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 148 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 262.1 mg
 - Draslík 336.8 mg
 - Vláknina 2468 mg
 - Vitamín A 2468 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté olihně nakrájíme na kolečka, chapadla překrojíme na poloviny.
 - 
                                2
V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupaný, nasekaný česnek za stálého míchání 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla, přidáme olihně a za častého promíchání je smažíme 3 minuty.
 - 
                                3
Potom podle chuti osolíme, posypeme pálivou paprikou a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                4
Olihně upravíme na talíře a podáváme s dílky omytého citronu. Můžeme doplnit olivami nebo uzeným chorizem.