Španělský salát ze špenátu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 23 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 246 mg
- Vláknina 8545.5 mg
- Vitamín A 8545.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Špenát omyjeme, necháme okapat a roztrháme nebo nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme. 
- 
                                2Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme v míse s octem, dochutíme pepřem a solí a promícháme s olejem. 
- 
                                3Špenát, cibuli i olivy promícháme s dresinkem a rozdělíme na talíře. 
- 
                                4Mandle spaříme, oloupeme, nakrájíme na lupínky a krátce osmažíme v pánvi bez oleje. Osmaženými lupínky mandlí pak posypeme salát na talířích a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        