Vepřové kotlety jako minutka s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1118 kcal
 - Sacharidy 188 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 96953 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 71.9 mg
 - Draslík 436.5 mg
 - Vláknina 17543.5 mg
 - Vitamín A 17543.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
 - 
                                3
Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Očištěnou cibuli nakrájíme na kroužky, podusíme na másle a smícháme s trochou hořčice anebo rajčatového protlaku. Přidáme ke šťávě a vše krátce povaříme.
 - 
                                4
Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.