Karbanátky dušené s hráškem
Suroviny
- 500 g Vepřová plec
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 šálek Hrášek
 - 0.5 šálek Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Slanina vepřová
 - 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 443 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 226 mg
 - Draslík 548.2 mg
 - Vláknina 4347.9 mg
 - Vitamín A 4347.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné maso rozkrájené na kostky dvakrát umeleme se žemlemi namočenými v mléce a vymačkanými. Přidáme slaninu rozkrájenou na drobno, okořeníme, osolíme a vmícháme rozšlehaná vejce. Směs řádně rozmícháme a pokud je třeba, přisypeme strouhanou housku. Necháme chvilku odstát.
 - 
                                2
Poté vytvoříme stejně velké karbanátky a opečeme je po obou stranách na rozehřátém sádle. Opečené karbanátky uložíme někde na teple.
 - 
                                3
V tuku, který zbyl po opékání, zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme do hladké omáčky. Poté do omáčky přidáme karbanátky a dusíme půl hodiny.
 - 
                                4
Na samý závěr dušení přidáme do omáčky hrášek.
 - 
                                5
Jako přílohy podáváme brambory a saláty.