Slepice na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1467 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 200 mg
 - Draslík 547.7 mg
 - Vláknina 998.4 mg
 - Vitamín A 998.4 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slepice očistíme, omyjeme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř je mírně osolíme.
 - 
                                2
Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme a přidáme dávku tuku. Osmahneme na něm do zlatavé barvy cibuli jemně nakrájenou.
 - 
                                3
Cibuli zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a přidáme pepř a nové koření. Uvedeme do varu.
 - 
                                4
Do vařícího základu vložíme slepice a za občasného přelévání šťávou je dusíme doměkka.
 - 
                                5
Měkké slepice vyjmeme, šťávu přisolíme a krátce převaříme.
 - 
                                6
Při podávání slepici nasekneme klouby a přeléváme necezenou šťávou.