Guláš ze skopového masa
Suroviny
- 1000 g Skopová žebra
 - 500 g Brambory
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Feferony
 - 1 ks Bobkový list
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Nové koření celé
 - 3 špetka Majoránka
 - 4 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 139 g
 - Sodík 159 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 209.3 mg
 - Draslík 737 mg
 - Vláknina 11808 mg
 - Vitamín A 11808 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vařící vody dáme maso nasekané i s kostmi na větší kusy. Přidáme divoké koření a vaříme do poloměkka.
 - 
                                2
Osmahneme na sádle najemno nakrájenou cibuli, přisypeme sladkou papriku a vše smícháme s vařeným masem.
 - 
                                3
Přidáme na kostičky nakrájenou očištěnou zeleninu, brambory, nasekané feferonky, majoránku a utřený česnek. Podléváme pozvolna, aby byl guláš stále mírně zahoustlý a vaříme doměkka.
 - 
                                4
Podáváme s chlebem.