Hovězí roštěná s cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 204 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 100.5 mg
 - Draslík 1171.1 mg
 - Vláknina 9323.8 mg
 - Vitamín A 9323.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na roštěnky, okraje nařízneme a maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně potřeme olejem. Necháme asi 2 hodiny odležet.
 - 
                                2
Celé, oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě téměř doměkka a scedíme je.
 - 
                                3
Roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji, přidáme máslo a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Snížíme příkon tepla a roštěnky s cibulí smažíme dorůžova. Zároveň s cibulí přidáme k masu i uvařené brambory a opečeme je.
 - 
                                4
Roštěnky upravíme na talíře, obložíme opečenými bramborami a ozdobíme kolečky cibule a nasekanou petrželkou.