Vepřový závitek hukvaldský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1076 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 127.6 mg
 - Draslík 462.5 mg
 - Vláknina 1988 mg
 - Vitamín A 1988 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je doširoka, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, krátce podusíme a spojíme vejci.
 - 
                                3
Plátky masa plníme připravenou směsí, zavineme a upevníme režnou nití nebo párátkem.
 - 
                                4
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmahneme dorůžova. Přidáme závitky, opečeme je, zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka.
 - 
                                5
Měkké závitky vyjmeme a zbavíme je nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání dobře provaříme.
 - 
                                6
Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky a vše krátce podusíme.