Červené zelí s ostružinovým želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 368 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 36.4 mg
 - Draslík 617 mg
 - Vláknina 10625.2 mg
 - Vitamín A 10625.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 142.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné červené zelí rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na nudličky. V hrnci rozpálíme sádlo a postupně přidáváme zelí, které za stálého míchání orestujeme do zlatohněda. Ochutíme solí, cukrem, octem, pepřem, dochutíme ostružinovým želé, dobře promícháme a pokapeme citronovou šťávou. Hrnec se zelím zakryjeme poklicí, zelí dusíme při mirné teplotě přibližně 20 - 30 minut.
 - 
                                2
Červené zelí s ostružinovým želé podáváme k pečenému masu ze zvěřiny a k vepřovému masu.