Dušené červené zelí s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 13 g
- Sodík 795 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 15.9 mg
- Draslík 990.8 mg
- Vláknina 21640 mg
- Vitamín A 21640 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 201.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci zpěníme na másle drobně pokrájenou cibuli. Červené zelí omyjeme a nakrájíme na tenké proužky, které dáme na zpěněnou cibuli.
-
2
Omyté papriky bez jádřinců nakrájíme na kousky, přidáme k zelí a ještě přisypeme mladý hrášek.
-
3
Zalijeme vývarem, osolíme podle chuti, přidáme 7 zrnek pepře,
-
4
1 lžičku kmínu, vše promícháme a dusíme doměkka.