Frankfurtská hovězí roláda
Suroviny
- 20 g Anglická slanina
 - 400 g Hovězí maso zadní
 - 100 g Maso mleté - mix
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Párky jemné
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 152 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 95.1 mg
 - Draslík 47.9 mg
 - Vláknina 921.3 mg
 - Vitamín A 921.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 70.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso okořeníme a zamícháme do něj 2 lžíce sladké smetany. Přídáme na kostičky nakrájenou slaninu a půlku drobně pokrájené cibule.
 - 
                                2
Plátek masa lehce naklepeme, okořeníme, do středu rozložíme mleté maso a párek.
 - 
                                3
Stočíme a omotáme nití, povrch rolády poprášíme moukou.
 - 
                                4
Druhou půlku cibule zpěníme na tuku a osmahneme roládu ze všech stran.
 - 
                                5
Podlijeme vodou a přiklopenou za občasného podlévání dusíme v troubě doměkka.
 - 
                                6
Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Zalijeme vodou a povaříme na hustou omáčku.
 - 
                                7
Přilijeme smetanu a necháme přejít varem.
 - 
                                8
Omáčku procedíme, roládu zbavíme nitě a nakrájíme na plátky.