Dušené klobásy po toskánsku
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 400 g Fazole bílé
 - 200 g Polenta
 - 400 g Klobása vepřová
 - 150 ml Víno bílé
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Rajčata
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1050 kcal
 - Sacharidy 108 g
 - Tuky 133 g
 - Sodík 1533 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 105 g
 - Cholesterol 83 mg
 - Draslík 2602.3 mg
 - Vláknina 43503.8 mg
 - Vitamín A 43503.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na lžíci oleje osmažíme dohněda klobásy. Obracíme, poté vyjmeme a dáme stranou.
 - 
                                2
Přidáme zbylý olej, nakrájenou cibuli, celer, mrkev, česnek a 4 minuty smažíme, dokud se zelenina nezbarví.
 - 
                                3
Vařící vodou zalijeme rajčata a po 30 vteřinách vyndáme a oloupeme, dužinu nakrájíme na čtvrtiny.
 - 
                                4
Klobásy vrátíme do pánve, přilijeme víno a přidáme rajčata, sůl a pepř. 20 minut dusíme, přidáme fazole a ještě 10 minut dusíme.
 - 
                                5
Přivedeme k varu litr vody s lžičkou soli. Vsypeme polentu a 5 minut mícháme, dokud směs nezhoustne a není hladká.
 - 
                                6
Přidáme máslo, rozdělíme na talíře a ozdobíme petrželí.
 - 
                                7
Podáváme s dušenými klobásami.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                