Králík po provensálsku
Suroviny
- 1000 g Králičí maso
 - 100 g Slanina vepřová
 - 900 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 150 ml Víno bílé
 - 200 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Šalvěj čerstvá
 - 2 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 835 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 159.5 mg
 - Draslík 1453.6 mg
 - Vláknina 8621.3 mg
 - Vitamín A 8621.3 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole na rozehřátém oleji opékáme omyté porce králíka asi 10 minut. Maso vyjmeme a necháme okapat. Většinu tuku odlijeme.
 - 
                                2
Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme 5 minut. Přisypeme nasekaný česnek, chvíli mícháme a přidáme omyté snítky bylinek a rajčata. Osolíme, opepříme a za častého míchání povaříme 10 minut do zhoustnutí.
 - 
                                3
Do kastrolu vrátíme porce králíka, přilijeme víno a zvolna vaříme 20 minut.
 - 
                                4
Potom podlijeme horkou vodou, podle chuti přisolíme a opepříme a pod pokličkou za občasného promíchání dusíme 15-20 minut doměkka.
 - 
                                5
Pokrm odstavíme z plotny a necháme 10 minut odpočinout.
 - 
                                6
Při podávání ozdobíme každou porci čerstvým rozmarýnem.