Telecí plec na kari s mandlemi a jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí plec
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 159 mg
  • Draslík 482.6 mg
  • Vláknina 3546 mg
  • Vitamín A 3546 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vmícháme kari koření a znovu zpěníme. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, osmahneme, zmírníme příkon tepla a maso zvolna dusíme pod pokličkou.

  • 2

    Když se vydusí šťáva, maso osolíme, podlijeme vodou a dusíme dál doměkka.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a z hladké mouky. Zředíme vodou, rozmícháme a dobře povaříme.

  • 4

    Jablko oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Mírně je osmahneme na másle.

  • 5

    Omáčku procedíme, vložíme do ní maso, přilijeme smetanu a vsypeme plátky mandlí a jablko. Podle chuti přisolíme a krátce podusíme.

  • 6

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu